IK-mat og HACCP

IK-mat og HACCP

Kurset retter seg mot deg som arbeider med trygg mat. Kurset kan gjennomføres som bedriftsintern opplæring ute i din virksomhet, eller hos oss i våre undervisningslokaler.

Kurset er utviklet i nært samarbeid med bransjen. Målet for kurset er at du skal vite hvilke tiltak du må iverksette for å kunne tilberede trygg mat som er fri for smitte. Du får opplæring og kompetanse innen hygiene og renhold, mikrobiologi og hvordan en skal gå frem for å utarbeide og følge en internkontrollforskrift for IK-mat.

Innhold:

  • IK Mat system inkl HACCP
  • Lover og forskrifter
  • Næringsmiddelhygiene
  • Kritiske punkter
  • HACCP – fareanalyse og risikovurdering
  • Insekter og skadedyr
  • Trygg mat
  • Hygiene
  • Mikrobiologi
  • Personlig hygiene
  • Kjøkkenhygiene
  • Renhold
  • Allergihåndtering

Hvem bør ta kurset?
Kurset er aktuelt for ledere og ansatte i virksomheter som har sitt arbeid innen produksjon, tilberedning eller salg av mat.

Det kreves at alle virksomheter har etablert et IK-Mat-system. Dette er et verktøy for dokumentasjon og løpende kvalitetssikring av bedriftens matrutiner. Systemet må tilpasses den enkelte virksomhet i forhold til type, omfang, risikoforhold og størrelse. Hensikten med systemet er å ivareta grunnleggende matsikkerhet, men det kan også brukes som et verktøy for kontinuerlig drifts- og produktforbedring. PÅ kurset får du en innføring i hvordan du best kan utvikle og vedlikeholde et godt og riktig system for din virksomhet.

Forkunnskaper: Bør ha noe erfaring med arbeid innen Horeca.
Språk: Kurset kan gjennomføres på norsk eller engelsk.
Varighet: Fleksibelt kursopplegg, varighet fra 6 – 24 timer.
Praksis i kurset: Nei.