
IK-mat og HACCP
Kurset retter seg mot deg som arbeider med trygg mat. Kurset kan gjennomføres som bedriftsintern opplæring ute i din virksomhet, eller hos oss i våre undervisningslokaler.
Kurset er utviklet i nært samarbeid med bransjen. Målet for kurset er at du skal vite hvilke tiltak du må iverksette for å kunne tilberede trygg mat som er fri for smitte. Du får opplæring og kompetanse innen hygiene og renhold, mikrobiologi og hvordan en skal gå frem for å utarbeide og følge en internkontrollforskrift for IK-mat.
Innhold:
- IK Mat system inkl HACCP
- Lover og forskrifter
- Næringsmiddelhygiene
- Kritiske punkter
- HACCP – fareanalyse og risikovurdering
- Insekter og skadedyr
- Trygg mat
- Hygiene
- Mikrobiologi
- Personlig hygiene
- Kjøkkenhygiene
- Renhold
- Allergihåndtering
Hvem bør ta kurset?
Kurset er aktuelt for ledere og ansatte i virksomheter som har sitt arbeid innen produksjon, tilberedning eller salg av mat.
Det kreves at alle virksomheter har etablert et IK-Mat-system. Dette er et verktøy for dokumentasjon og løpende kvalitetssikring av bedriftens matrutiner. Systemet må tilpasses den enkelte virksomhet i forhold til type, omfang, risikoforhold og størrelse. Hensikten med systemet er å ivareta grunnleggende matsikkerhet, men det kan også brukes som et verktøy for kontinuerlig drifts- og produktforbedring. PÅ kurset får du en innføring i hvordan du best kan utvikle og vedlikeholde et godt og riktig system for din virksomhet.
Forkunnskaper: Bør ha noe erfaring med arbeid innen Horeca.
Språk: Kurset kan gjennomføres på norsk eller engelsk.
Varighet: Fleksibelt kursopplegg, varighet fra 6 – 24 timer.
Praksis i kurset: Nei.