Innføring i barista

Innføring i barista

Kurset er for deg som vurderer å skaffe deg en kaffemaskin hjemme, allerede har kjøpt en, har gode venner som har en kaffemaskin, eller bare ønsker å lære baristafaget.

 Kurset er også en innføring for deg som vurderer å skaffe deg en jobb ved en kaffebar.

 Innholdet i kurset er:

  • Litt om kaffe.
  • Espressomaskin og Espressokvern i samhandling; funksjon, bruk, renhold m.m.
  • Doseringsteknikk og tamping.
  • Innstilling av kvern.
  • Optimal ekstrahering av espresso.
  • Steaming av melk og tilberedning av klassiske kaffe drikker.
  • Kaffedrikking med høy sosial stemning.

Forkunnskaper: Du som er interessert i kaffe.
Språk: Kurset kan gjennomføres på norsk, engelsk, fransk eller italiensk.
Varighet: 4 timer.
Praksis i kurset: Nei, men med stort nettverk innen bransjen kan vi kanskje hjelpe deg med gode kontakter videre.
Helt til slutt: Er kaffe sunt?

 Vi som liker kaffe, kultur, glade mennesker og er høye på det sosiale liv, vil absolutt si at kaffe er sunt. Subjektive som vi er, har vi funnet disse linkene til deg.

  • 

http://forskning.no/forebyggende-helse-mat-og-helse-menneskekroppen-kjemi-stub/2008/02/kaffe-er-sunt-vi-lover
  • http://www.kk.no/livsstil/ja-det-er-sunt-med-kaffe-25815
  • http://fitnessbloggen.no/7-grunner-kaffe/
  • http://www.vg.no/forbruker/helse/helse-og-medisin/kaffe-hylles-som-super-sunt/a/10007813/
  • http://www.hegnar.no/sprek/artikkel5436.ece
  • http://www.nettavisen.no/nyheter/kaffe-er-sunt—aret-rundt/2679015.html